Werkervaring en opleiding

Na twaalf jaar op kantoor te hebben gewerkt, wilde ik graag een carrièreswitch maken. Dit was in de periode dat mijn eigen kinderen nog jong waren. Ik heb altijd met kinderen willen werken en ik besloot mijn hart te volgen. Door mijn universitaire vooropleiding kon ik de verkorte deeltijdopleiding aan de Pedagogische Academie volgen (2002). Het was voor mij – en vele anderen – moeilijk om direct een vaste aanstelling te vinden. Ik ben mijn onderwijscarrière gestart met het verrichten van invalwerk. Hoewel het niet mijn eerste keuze was, is deze periode heel leerzaam geweest. Dit heeft mij in de gelegenheid gesteld ervaring op te doen in verschillende groepen op verschillende scholen, variërend van klassikale, adaptieve tot traditionele vernieuwingsscholen (Montessori, Dalton, Jenaplan).

Mijn eerste vaste aanstelling was op een startende Daltonschool met slechts 60 leerlingen, waar ik een combinatieklas had. In deze periode groeide bij mij het besef dat ik graag de RT opleiding wilde gaan doen, om leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen beter te kunnen begeleiden.

Het individueel begeleiden van leerlingen waarbij het leren van schoolse vaardigheden niet vanzelfsprekend is of minder vlot verloopt, gaf mij zo veel voldoening, dat ik besloot mijn baan als groepsleerkracht op te geven In 2012 startte ik als officieel gediplomeerd RT’er mijn eigen praktijk aan huis.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren de ochtenden op verschillende scholen met groepjes en individuele leerlingen. Zo houd ik affiniteit met het onderwijs. Ik vind de combinatie werken op school en in mijn eigen praktijk afwisselend en waardevol. Ik heb intervisie met collega’s, lees vakliteratuur, volg regelmatig trainingen en ben lid van Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers. Op die manier houd ik mijn kennis ‘up to date’: Een leven lang leren! Onderstaand vind je een overzicht van mijn werkervaring en opleidingen.

Opleidingen en certificaten

LBRT Masterclasses

Redactiesommen
14 feb. 2024


LBRT Masterclasses

Rekencoach
29 nov. 2023


LBRT Masterclasses

Rekenangst
25 okt. 2023


LBRT Masterclasses

Begrijpend lezen
17 okt. 2023


ECLG Expertisecentrum leerling en gedrag

Executive functies
jan. 2021 – jan. 2021


Wizz Scholing

Werken met de profieltoets van Bareka
2021 – 2021


Gecertificeerd coach voor de leermethode Ik leer anders

Beelddenken
dec. 2020 – dec. 2020


Workshop Taal in Blokjes

2019 – 2019


Workshop Teken je gesprek

Faalangst, gedrag en werkhouding
2019 – 2019


Autismeacademie

Autismevriendelijke coach
2017 – 2018


Bodymap

SAQ Early Essential Movement Patterns
2017 – 2017


Rots en Water Instituut Nederland

Rots en Water trainer
2017 – 2017


Centrum Tea Adema

Basisopleiding tot kindercoach en opvoedcoach
2016 – 2016


Centrum Tea Adema Coaching & Opleidingen

Gecertificeerd trainer Ik leer leren
2015 – 2015


Fontys Hogeschool

Master Special Educational Needs, Remedial Teacher
2009 – 2011


Hogeschool Rotterdam

Bachelor of Education (B. Ed.), Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) / Opleiding tot leraar basisonderwijs
2009 – 2011


Universiteit Leiden

Master of Arts (MA), Kunstgeschiedenis
1996 – 2002